Регистрирайте се за да ви изпратим съобщение, когато продукта е готов.
Вашата регистрация ще ни помогне да видим кои фискални устройства са предпочитани за да наблегнем на тяхната интеграция.
e-mail (задължително поле):
Касов апарат, от кой производител ще ползвате ? :
Въведете кода :
Антиспам код  
Приемам личните ми данни да бъдат използвани за изпращане на еднократно съобщение относно продукт СУПТО 2019, съгласно декларацията за поверителност на този сайт.
 
РЕГИСТРИРАЙ MEФискални устройства с който новият софтуер ще има връзка като за начало, ще са на фирмите:
ДЕЙЗИ, ДАТЕКС и ТРЕМОЛ

Повече по темата за НАРЕДБА Н-18 и касовите апарати можете да прочетете в статията по долу.


Относно Новата Наредба H-18 за касовите апарати


НОВО !!! Срокът за подмяна на софтуера се отлага за 30.09.2019 г. Това важи за сега само за фирмите които освен фискално устройство (касов апарат) използват и софтуер. За фирмите които ползват само касов апарат без софтуер срокът 31.03.2019 остава. / това заяви министър Горанов в интервю за БТВ /


Съгласно последните тълкувания. Всеки софтуер в който се въвеждат стоки, услуги, с техните цени и количества, ако се намира в търговски обект в който се извършват разплащания в брой или с карти и има налично фискално устройство ( касов апарат или фискален принтер ) се счита за Софтуер за Управление на Продажбите в Търговския Обект СУПТО и трябва да бъде свързан с фискалните устройства в обекта, както и да отговаря на изискванията в приложение 29 на Наредба Н-18.

Какво означава това ако ползвате наш продукт за фактури или склад.:

- Можете да продължите да ползвате продукта ФАКТУРИ или СКЛАД с последните им версии без да е необходимо да ги декларирате в НАП или да ги свързвате с касов апарат, само ако в търговския обект в който ги ползвате, нямате касов апарат и не приемате разплащания в брой или с банкови карти.

- Ако нямате касов апарат и всичките ви разплащания стават по банков път, не е нужно да декларирате или регистрирате софтуера , където и да било. Наша препоръка е да актуализирате към версиите които ще излязат в началото на 2019 г. в които всякакви връзки с касови апарати ще бъдат премахнати.

Според тълкуванията на НАП са възможни следните варианти :

   1- Търговски обект в който има само КАСОВ АПАРАТ ( без софтуер ) - Можете да си работите без проблем така. Трябва само касовия ви апарат да отговаря на новите изисквания.

   2- Търговски обект в който ползвате само СОФТУЕР ( без касов апарат ) и не приема плащания в брой или с карта - Може да се ползва всеки софтуер.

   3- Търговски обект в който ползвате СОФТУЕР и КАСОВ АПАРАТ - ЗАДЪЛЖИТЕЛНО софтуера трябва да е от списъка на НАП по Н-18 тип СУПТО и да има връзка между софтуера и касовият апарат

   4- Търговски обект 1, в който има само КАСОВ АПАРАТ и не се ползва софтуер, Търговски обект 2 на същата фирма, в който се ползва само СОФТУЕР но няма касов апарат - Може да се ползва всеки софтуер, стига софтуера и касовия апарат да не се ползват в един и същ търговски обект. И в търговския обект в който е софтуера да не се приемат плащания в брой или с карта.
   Пример към вариант 4:
       Търговски обект 1
е мобилен - касовият ви апарат е регистриран в нап без стационарен обект. Издавате касови бележки на място при клиента но нямате софтуер с вас ( много важно !!!). Вечерта като се прибирате в главния ви търговски обект 2 в който приемате само плащания по банков път и не приемате плащания в брой или с карта ( много важно !!!), но имате програма за фактури например (която не отговаря на изискванията за СУПТО), можете да издадете фактура към касовата бележка която сте издали в 'мобилния' търговски обект.Можете да ползвате горното описание, само за да добиете обща представа за новите изисквания. За вашият конкретен случай се консултирайте с вашият счетоводител или юрист. Можете да гледате и семинара на НАП за данъци и осигуряване за 2019 год. в който се правят някой разяснения по новата наредба, има описан и пример 4 ( видео в статията по долу след 5:35).

Повече информация можете да намерите и в страницата на НАП от следния линк : http://nap.bg/page?id=744

***

Ако се интересувате от темата , можете да гледате целият семинара на НАП за данъци и осигуряване за 2019 год. в следващата статия по долу. (след 5:35)

За подробности следете и канала ни във FacebookСеминар на НАП - 'Данъци и осигуряване за 2019г'България
София
тел.: +359 2 9719930
+359 88 9265535, +359 2 9995025
e-mail: двоен клик за дa видите
работно време :
понеделник-петък
09:00-12:00, 13:00-18:00
Срещи в офиса - само след уговорен час.
Условия за ползване

Декларация за поверителност
Лицензионно споразумение
Ключови термини
FaceBook     FaceBook     FaceBook

Copyright © 2004-2018 , ProSystems Ltd